Özgün Law Firm

Özgün Law Firm

YARGITAY, EŞİNİ MESLEĞİNDEN RAHATSIZLIK DUYARAK AŞAĞILAYAN KADINI KUSURLU BULDU

YARGITAY, EŞİNİ MESLEĞİNDEN RAHATSIZLIK DUYARAK AŞAĞILAYAN KADINI KUSURLU BULDU

Yargıtay,  eşini mesleğinden rahatsızlık duyarak aşağılayan kadını kusurlu buldu.  

Yargıtay 2. Hukuk Dairesi 2018/218 E. ve 2018/1055 K. sayılı kararı ile,  kadın tarafından kocasının kendisine hakaret etmesi nedeni ile açılan boşanma davasında,  erkeğin kusurlu bulunarak kadın yararına manevi tazminata hükmedilmesine dair kararı bozdu.

Yargıtay kararında, kadının eşinin kapıcı olmasından rahatsızlık duyarak eşini aşağıladığı ve müşterek konutu terk ettiğini, bu nedenle boşanmada kadının da erkek ile birlikte eşit kusurlu olduğuna hükmetti. Eşini işi nedeni ile aşağılayarak, boşanmada eşit kusurlu olan kadın yararına ise manevi tazminata hükmedilmesinin mümkün olmadığını belirterek, manevi tazminat kararını bozdu. Yargıtay kararında şu ifadelere yer verildi: 

"Yapılan yargılama ve toplanan delillerden, davacı kadının eşinin kapıcı olmasından rahatsızlık duyarak eşini aşağıladığı ve müşterek konutu terk ettiği, kadına yüklenen diğer kusurlu davranışların ispatlanamadığı, davalı erkeğin ise eşine hakaret ettiği, velayete yönelik düzenlenen sosyal inceleme raporundaki müşterek çocuk beyanlarının ise hükme esas alınamayacağı anlaşılmaktadır. O halde boşanmaya sebep olan olaylarda tarafların eşit kusurlu olduklarının kabulü gerekir. Eşit kusurlu eş yararına manevi tazminat hükmedilemez. Somut olayda kadın yararına Türk Medeni Kanunu'nun 174/2 maddesinin şartları oluşmamıştır. Bu husus nazara alınmadan kusur durumunun hatalı belirlenmesi ve bu yanılgılı kusur belirlemesine bağlı olarak davacı kadın yararına manevi tazminata hükmedilmesi doğru olmayıp bozmayı gerektirmiştir. Karar oy birliği ile bozulmuştur."

 

Kaynak: www.hukukihaber.net

HABERİ PAYLAŞIN
HABERİ YAZDIRIN