Özgün Law Firm

Özgün Law Firm

TÜRK LİRASI VADELİ MEVDUATA DÖNÜŞÜMÜN DESTEKLENMESİNE İLİŞKİN BASIN DUYURUSU

TÜRK LİRASI VADELİ MEVDUATA DÖNÜŞÜMÜN DESTEKLENMESİNE İLİŞKİN BASIN DUYURUSU

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, yurt içi yerleşik tüzel kişilerin döviz ve altın cinsinden mevduat ve katılım fonlarının hesap sahibinin talebi üzerine Türk lirası vadeli hesaplara dönüşmesi halinde mevduat ve katılma hesabı sahiplerine destek sağlanmasına karar vermiştir.

Bankacılık sistemindeki toplam mevduat/katılım fonu içinde Türk lirasının payının artırılarak finansal istikrarın desteklenmesi amacıyla yurt içi yerleşik gerçek kişilerin döviz ve altın mevduat ve katılım fonu hesaplarının Türk lirası vadeli hesaplara dönüşmesi halinde mevduat ve katılım fonu sahiplerine destek sağlanacağı açıklanmıştı.

Buna ek olarak, yurt içi yerleşik tüzel kişilerin döviz ve altın cinsinden mevduat hesapları ve katılım fonlarının vadeli Türk lirası mevduat ve katılma hesaplarına dönüşmesi halinde mevduat ve katılım fonu sahiplerine destek sağlanmasına karar verilmiştir.

Kamuoyunun bilgisine sunulur.

İletişim 

Ayrıntılı bilgi için basin@tcmb.gov.tr e-posta adresine elektronik posta gönderilebilir.


Kaynak:https://www.tcmb.gov.tr/wps/wcm/connect/e2f9288c-032a-43ac-8004-c8b2c3fb032c/DUY2022-03.pdf?MOD=AJPERES&CACHEID=ROOTWORKSPACE-e2f9288c-032a-43ac-8004-c8b2c3fb032c-nV8oWkb

HABERİ PAYLAŞIN
HABERİ YAZDIRIN