Özgün Law Firm

Özgün Law Firm

TBMM COVID 19 SALGINI NEDENİYLE 1 AY KAPATILDI

TBMM COVID 19 SALGINI NEDENİYLE 1 AY KAPATILDI

TBMM faaliyetleri, koronavirüs önlemleri kapsamında 15 Mayıs'a kadar askıya alındı.

Sağlıkta şiddetin önlenmesine yönelik düzenlemeyi de içeren "Yükseköğretim Kanunu" ile "Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi"nin Meclis Genel Kurulu'nca kabulünün ardından perşembeden itibaren bir ay boyunca kapalı kalacak.

Ancak, meclis kuruluşunun 100'üncü yılında, 23 Nisan Perşembe günü özel gündemle toplanacak. Çalışmalara verilen ara kararı uzatılabilecek.

TBMM, son bir ay içerisinde infaz düzenlemesi ve sağlıkta şiddetle ilgili yasaların yanı sıra Yüksek Öğretim Kurumu (YÖK) kanununda da değişiklik yapan düzenlemeler için mesai yapmıştı.

Meclis doktorunda koronavirüs çıktı, TBMM alarma geçti

Meclis Hastanesi'nde milletvekillerine bakan doktorun koronavirüs testlerinin pozitif çıkmasının ardından TBMM'de panik yaşanmıştı. Salgın sonrası mecliste görevli personel ve birçok milletvekili çalışmalarını maske ve eldiven takarak yapıyordu. Mecliste ayrıca milletvekili ve bakanların tokalaşması da yasaklanmıştı.

Kaynak: https://tr.euronews.com/2020/04/15/tbmm-covid-19-salg-n-sebebiyle-1-ay-kapat-ld-cal-smalar-15-may-s-ta-baslayacak

HABERİ PAYLAŞIN
HABERİ YAZDIRIN