Özgün Law Firm

Özgün Law Firm

STOKÇULUĞA KARŞI CAYDIRICILIĞIN ARTIRILMASINI İÇEREN KANUN TEKLİFİ KABUL EDİLDİ

STOKÇULUĞA KARŞI CAYDIRICILIĞIN ARTIRILMASINI İÇEREN KANUN TEKLİFİ KABUL EDİLDİ

Teklife göre, Türkiye Denizcilik İşletmeleri Anonim Şirketi ve Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demir Yolları İşletmesi Genel Müdürlüğü’ne ait bazı limanların işletme hakkı verilmesi/devri yöntemiyle özelleştirilmeleri neticesinde imzalanan 49 yıldan az süreli sözleşme süreleri; başvuru gerçekleştirilmesi ve sözleşmeden kaynaklanan tüm yükümlülüklerin yerine getirilmesi ile davalardan vazgeçilmesi halinde 49 yıla kadar uzatılacak.

Süre uzatımına karar verilmesi halinde taraflar arasında ek sözleşme düzenlenecek ve sözleşme bedeli Sermaye Piyasası Kanunu'na göre değerleme yapmaya yetkili en az iki kuruluş tarafından belirlenecek.

Değişiklik ile üretici, tedarikçi ve perakende işletmeler tarafından piyasada darlık yaratıcı, piyasa dengesini ve serbest rekabeti bozucu faaliyetler ile tüketicinin mallara ulaşmasını engelleyici faaliyetlerde bulunulması yasaklanıyor.

Bu kapsamda stokçuluk yapanlara daha önce verilen alt sınır 50 bin TL, üst sınır 500 bin TL olan cezalar yeni kanunla, alt sınır 100 bin TL, üst sınır 2 milyon TL olarak düzenleniyor.

Kaynak:

1. https://www2.tbmm.gov.tr/d27/2/2-4018.pdf

2. https://www.tbmm.gov.tr/Haber/Detay?haberSiraNo=152937

HABERİ PAYLAŞIN
HABERİ YAZDIRIN