Özgün Law Firm

Özgün Law Firm

RESTORANLARIN GİRİŞİNE TÜKETİCİLER TARAFINDAN GÖRÜLEBİLİR ŞEKİLDE FİYAT LİSTESİ KONULMASI ZORUNLU OLDU

RESTORANLARIN GİRİŞİNE TÜKETİCİLER TARAFINDAN GÖRÜLEBİLİR ŞEKİLDE FİYAT LİSTESİ KONULMASI ZORUNLU OLDU

19 Aralık 2023’te Resmî Gazete’de yayımlanan “Fiyat Etiketi Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik” uyarınca Fiyat Etiketi Yönetmeliği’nde bazı değişikler yapıldı.

Yönetmeliğin ilk maddesi uyarınca Fiyat Etiketi Yönetmeliği’nin 8. maddesi değiştirilerek, “(1) Hizmetlerin özelliğine ve tüketiciye sunuluş biçimine göre, tarife ve fiyat listelerine ilişkin belge, levha, pano ve benzerleri, hizmetin sunulduğu işyerinde, ayrıca lokanta, restoran, kafe, pastane ve benzeri yiyecek ve içecek hizmeti sunulan işyerlerinde ise işyerinin giriş kapısının önüne ve hizmet sunulan masaların üstüne, tüketiciler tarafından kolaylıkla görülebilir ve okunabilir şekilde asılır, takılır veya konulur.” şeklinde düzenlenilmiştir.

Değişiklik uyarınca lokanta, restoran, kafe, pastane ve benzeri yiyecek ve içecek hizmeti sunulan işyerlerinde fiyat listelerinin işyerinin giriş kapısının önüne ve hizmet sunulan masaların üstüne, tüketiciler tarafından kolaylıkla görülebilir ve okunabilir şekilde konulması zorunlu olmuştur. 

Kaynak: https://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2023/12/20231219-3.htm

HABERİ PAYLAŞIN
HABERİ YAZDIRIN