Özgün Law Firm

Özgün Law Firm

NOTERLERDE YENİ DÖNEM

NOTERLERDE YENİ DÖNEM

Noterlerde Güvenli Ödeme Dönemi 01.02.2020 tarihi İtibarıyla başladı. Gelen düzenleme ile birlikte, Noterde, imzalar atılana kadar para banka hesabında bloke edilebilecek. Yeni uygulamayla beraber nakit taşınması esnasında paranın çalınması veya kaybolması risklerinin ortadan kaldırılması amaçlanmıştır. Ayrıca, yeni uygulama ile artık noterlerdeki harç ve masraflar kredi kartı ile ödenebilecek.

Adalet Bakanlığı ve Türkiye Noterler Birliğinin işbirliğiyle hazırlanan noterde “güvenli ödeme sistemi”nde elden para alışverişi dönemi sona erdi.

Yeni sistemle, noterlerde elden para alışverişi dönemi bitecek ve imzalar atılana kadar, para banka hesabında bloke edilecek olup; bu uygulama ile ikinci el araç satışında dolandırıcılık ve sahteciliklerin önlenmesi amaçlanmıştır.

HER SATIŞ İÇİN İŞLEM ÜCRETİ

Yeni sisteme göre; Güvenli ödeme sistemi hem alıcıyı hem de satıcıyı garanti altına alan bir sistem olup; bu süreçte alıcı parayı satıcının ortak hesabına yatırarak, güvenli alışveriş için notere geldiklerinde sistemde onaylandıktan sonra otomatik olarak para hesaba geçmektedir.  İşlem ücreti 20 TL olup; her işlem için aynı ücret alınacaktır.

Ayrıca, vatandaşlar işlemin her aşamasında SMS ve elektronik posta ile bilgilendirilecekler. Yeni dönemde, vekalet ücretinden ihtarnameye bütün noterlik hizmetleri ücret ve harçları da kredi kartıyla ödenebilecek.

Kaynak: www.resmigazete.gov.tr

HABERİ PAYLAŞIN
HABERİ YAZDIRIN