Özgün Law Firm

Özgün Law Firm

İSTANBUL TAHKİM MERKEZİ YÖNETİMİ BELİRLENDİ

İSTANBUL TAHKİM MERKEZİ YÖNETİMİ BELİRLENDİ

İstanbul Tahkim Merkezi (İTM) Genel Kurulu, Divan Başkanı olarak seçilen Dr. Vahdettin Ertaş'ın başkanlığında TOBB Hizmet Binasında toplandı. Genel Kurul'da Yönetim Kurulu asil ve yedek üyeleri seçimi yapıldı.

İTM, Yönetim Kurulu Başkanlığına TOBB temsilcisi Prof. Dr. Ziya Akıncı seçildi.

Prof. Dr. Akıncı ile birlikte İTM Yönetim Kurulu'nun asıl üyeleri Mustafa Çıkrıkçıoğlu (TİM), Hakan Öztatar (Adalet Bakanlığı), Müjdat Keçeci (TOBB) ve Av. Mehmet Rifat Bacanlı (Türkiye Barolar Birliği) olurken Arif Parmaksız (TOBB), Av. Başar Ay (TİSK), Av. Ferhan Tuncel (Türk-İş) ve F. Yasemin Ertekin (TESK) de Yönetim Kurulu yedek üyeliğine seçildi.

SPK temsilcisi Dr. Vahdettin Ertaş, Türkiye Barolar Birliği temsilcisi Av. Erkan Köroğlu ve TOBB temsilcisi Av. Murat Keçeciler de denetçi olarak seçildi.

İTM bünyesinde ayrıca 15 kişilik bir Danışma Kurulu oluşturuldu.

İTM'de 14 kurumun temsilcisi yer alıyor

İstanbul Tahkim Merkezi Genel Kurulu TOBB, Adalet Bakanlığı, Sermaye Piyasası Kurulu, Türkiye Barolar Birliği, Bankacılık Denetleme ve Düzenleme Kurulu, Türkiye Bankalar Birliği, Türkiye Katılım Bankaları Birliği, Yükseköğretim Kurumu, Türkiye Sermaye Piyasaları

Birliği, Türkiye İhracatçılar Meclisi, Borsa İstanbul A.Ş., TESK, TİSK ve Türk-İş olmak üzere 14 kurum ve kuruluştan gelen 25 temsilciden oluşmakta.

İstanbul Uluslararası Finans Merkezi Stratejisi ve Eylem Planı çerçevesinde İstanbul'da bağımsız ve özerk bir yapıya sahip olarak kurulan İTM, ticari uyuşmazlıkların çözümünde adli yargıya alternatif bir yapı ile faaliyetlerini sürdürecek. Merkezin en önemli özelliği

sadece Türk şirketlerinin taraf olduğu anlaşmazlıklara değil, farklı ülkelere mensup şirketlerin arasındaki ticari uyuşmazlıkların da çözüm noktası olması.

Kaynak: http://www.borsagundem.com/haber/istanbul-tahkim-merkezi-yonetimi-belirlendi/678362

HABERİ PAYLAŞIN
HABERİ YAZDIRIN