Özgün Law Firm

Özgün Law Firm

HUKUK MAHKEMELERİNDE E- DURUŞMA DÖNEMİ BAŞLADI

HUKUK MAHKEMELERİNDE E- DURUŞMA DÖNEMİ BAŞLADI

Ulusal Yargı Ağı Bilişim Sistemi aracılığıyla, yargıda e-duruşma dönemi 15.09.2020 tarihinde Ankara Batı Adliyesindeki 5 pilot mahkeme ile başladı.

Adalet Bakanlığı Bilgi İşlem Genel Müdürlüğü, Ulusal Yargı Ağı Bilişim Sistemi üzerinden gerçekleştirilecek duruşmalara ilişkin kullanım kılavuzunu da internet sitesinden yayımladı.

Yayımlanan kullanım kılavuzuna göre:

  • Avukat Portal veya CELSE Mobil uygulaması üzerinden duruşmalara vekiller “E-Duruşma Talebi” gönderebilecek.
  • Talepler en geç duruşmaya 24 saatten fazla süre bulunması durumunda gönderilmelidir. 24 saatten az süre kalması durumunda talep gönderilemeyecektir.
  •  Avukat Portal/CELSE üzerinden gönderilen E-Duruşma talepleri Heyetli Mahkemelerde Başkan, Müstemir yetkili ve tek Hakimli mahkemelerde Hâkim rollerine düşecektir.
  • Başkan/Hâkim tarafından onay işlemleri duruşmaya 24 saatten fazla süre bulunması durumunda yapılabilecektir. İş listesinde bekleyen bir talebin duruşmasına 24 saatten az süre kalması durumunda talep onay/Ret işlemi yapılamayacak, talep sistem tarafından otomatik olarak Ret olacaktır.
  • Mahkeme tarafından E-duruşma başlatıldığında Avukat Portal/CELSE üzerinde “Duruşmaya Katıl” butonu aktif olacaktır. Bu durumda e-duruşma talebi onaylanmış avukatlar duruşmaya “Duruşma Sorgula” menüsünden Duruşmaya Katıl butonu ile dahil olabilecektir.
  • E-Duruşma sonlandırıldığında ise, dosya sorgulama menüsü üzerinden duruşma zaptına ulaşılabilecektir.

Kaynak:https://bigm.adalet.gov.tr/Home/SayfaDetay/yargida-e-durusma-donemi-basladi15092020042405

HABERİ PAYLAŞIN
HABERİ YAZDIRIN