Özgün Law Firm

Özgün Law Firm

ESKİ MODEL iPHOHE'LARI YAVAŞLATTIĞINI AÇIKLAYAN APPLE'A DAVA ŞOKU

ESKİ MODEL iPHOHE'LARI YAVAŞLATTIĞINI AÇIKLAYAN APPLE'A DAVA ŞOKU

iPhone kullanıcılarının yeni güncellemelerin ardından telefonlarının yavaşladığından şikayet etmesi üzerine Apple'ın yeni güncellemelerden sonra pili eskimiş telefonları, telefon ömrünü uzatmak için yavaşlattıklarına dair yaptığı açıklamanın ardından tüm dünyada Apple’a karşı davalar açılmaya başladı.

ABD’nin Kaliforniya Eyaleti'nde yaşayan Violetta Mailyan, iPhone'ları kasıtlı olarak yavaşlatarak insanları daha yeni iPhone modelleri almaya teşvik etmesi nedeni ile Apple'a 1 trilyon dolarlık tazminat davası açtı.

Bir diğer dava ise Güney Kore’den geldi.Güney Koreli hukuk firması Hannuri Law tarafından açılan ve 370.000 kişinin dahil olduğu dava sürecinde Seul Merkez Bölge Mahkemesine yapılan başvuruda kullanıcılar Apple’dan iPhone’ları yavaşlattığı için kişi başına 2000 dolar talep ediyorlar.
Kore kanunlarına göre şirketler yazılım güncellemelerinin tüm yönleri ile ilgili kullanıcılara bilgi vermek zorundalar. Apple’ın bu kurala uymadığı ve kullanıcıları yeni ürünler satın almaya zorladığı iddia ediliyor.

Apple’ın yavaşlatma açıklaması sonrasında Türkiye’deki tüketiciler de harekete geçti. Tüketici Başvuru Merkezi Hukuk Komisyonu Üyesi Ersin Kula ve Tüketici Başvuru Merkezi Onursal Başkanı Aydın Ağaoğlu Apple’a karşı Türkiye’de ilk davayı açacaklarını duyurdu.

Kaynak: www.kanunum.com
                  www.sozcu.com.tr

HABERİ PAYLAŞIN
HABERİ YAZDIRIN