Özgün Law Firm

Özgün Law Firm

BURSA'DA TAHKİM MERKEZİ KURULDU

BURSA'DA TAHKİM MERKEZİ KURULDU

BTSO öncülüğünde Oda Merkez Binası'nda faaliyete başlayan Arabuluculuk ve Tahkim Merkezi'nin açılış toplantısına, Adalet Bakanlığı Arabuluculuk Daire Başkanı Hakan Öztatar, BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, Bursa Vali Yardımcısı İbrahim Avcı, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanvekili Abdülkadir Karlık, Bursa Başsavcı Vekili Sinan Sezer ve adli yargı mensupları katıldı.

"BU HİZMET GELECEĞE YÖNELİK BİR ADIMDIR"

Adalet Bakanlığı Arabuluculuk Daire Başkanı Hakan Öztatar, Adalet Bakanlığı olarak BTSO ile bir ilke imza attıklarını belirterek, arabuluculuk sisteminin dünyada çok güzel örneklerinin olduğunu kaydetti. Öztatar, şöyle dedi:

"Mahkemeler, her zaman olacaktır ama bizim buradaki meselemiz yargının en son gidilecek aşama olduğunun farkına varılmasıdır. Arabuluculuk sistemi insan odaklı olduğunu unutmayalım. Tarafların toplumsal barış içinde helalleşerek sorunu çözmesini amaçlıyoruz. Önce sorunlarımızı arabuluculuk ile sonra tahkim, en son dava ile çözmeliyiz."

Bursa'nın Türkiye 'de en çok arabuluculuğun yapıldığı illerin başında geldiğini anlatan Öztatar, BTSO Arubuluculuk ve Tahkim Merkezi'nin işçi, işveren ve tüketici ile sorunların çok hızlı bir şekilde çözülmesine yardımcı olacağını anlattı.

BTSO Başkanı İbrahim Burkay ise yargıda iş yükünü azaltmak ve uyuşmazlıkları çözmek için gerçekleştirilen arabuluculuk sisteminin dünyada 100'den fazla ülkede uygulandığını kaydetti. Mahkemeye taşınan anlaşmazlıkların, davaların yıllarca sürmesine ve tarafların ciddi anlamda yıpranmasına sebep olduğunu ifade eden BTSO Başkanı, ABD 'de 50, Avrupa 'da ise 40 yıldan uzun bir süredir uygulanan arabuluculuk ve tahkim sistemin Türkiye'de yeni uygulanmaya başladığını belirtti.

http://www.radikal.com.tr/ekonomi/bursada_tahkim_merkezi_kuruldu-1365553

HABERİ PAYLAŞIN
HABERİ YAZDIRIN