Özgün Law Firm

Özgün Law Firm

ARAÇ SATIŞLARINDA GÜVENLİ ÖDEME ZORUNLU HALE GETİRİLDİ

ARAÇ SATIŞLARINDA GÜVENLİ ÖDEME ZORUNLU HALE GETİRİLDİ

Adalet Bakanlığı uygulamaları arasında 3 Şubat’ta yurt genelinde başlatılan Noterlik İşlemlerinde Güvenli Ödeme Sistemi ikinci el araç alım satımlarında zorunlu hale getirildi.

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Resmi Gazete’de yayınlanan güvenli ödeme sistemine ilişkin yönetmelik değişikliğinin hayırlı olmasını temenni ederek, uygulamanın işlem güvenliğini temin edeceğini kaydetti.

MASRAFLAR TAŞIT SATIŞ BEDELİNDEN MAHSUP EDİLECEK

İkinci El Motorlu Kara Taşıtlarının Ticareti Hakkında Yönetmelikte yapılan değişiklik Resmi Gazetede yayınlandı.

Yönetmeliğe göre, ikinci el motorlu kara taşıtı alım satımında ödemenin nakit yapılması halinde taşıtın satış bedeli, yetkilendirilen kuruluş tarafından taşıt mülkiyeti ile satış bedelinin eş anlı el değiştirmesini sağlayacak şekilde oluşturulan elektronik sistem üzerinden ödenecek ve elektronik sistemin kullanılmasına ilişkin masraflar satıcıya aktarılan taşıt satış bedelinden mahsup edilecek.

UYGULAMA İŞLEM GÜVENLİĞİNİ TEMİN EDECEK

Konuyla ilgili sosyal medya hesabından paylaşım yapan Adalet Bakanı Gül, "3 Şubat'ta tüm noterlerde uygulanmaya başlayan güvenli ödeme sistemi, bugün Resmi Gazete’de yayımlanan yönetmelikle ikinci el araç satışlarında zorunlu hale geldi. İşlem güvenliğini temin edecek uygulama vatandaşlarımıza hayırlı olsun." değerlendirmesinde bulundu.

VATANDAŞ BİRÇOK KAZANIM SAĞLIYOR

Noterlik İşlemlerinde Güvenli Ödeme Sistemi ile vatandaşlar birçok kazanım sağlıyor. Uygulamayla birlikte nakit taşınması esnasında paranın çalınması veya kaybolması riskleri ortadan kalkıyor. Satış bedeli, noterde işlem gerçekleştirilmeden satıcını hesabına geçemeyeceğinden alım-satım daha güvenli bir şekilde gerçekleştiriliyor. Uygulama kapsamında yine taraflar alım satım işleminin her aşamasında alıcı ve satıcı SMS ve elektronik posta ile bilgilendiriliyor. Yine uygulama kapsamında tarafların anlaşamaması ve satış işleminin iptal edilmesi durumunda, alıcı tarafından yatırılan para, kayıt esansında bildirilen banka hesabına iade edileceğinden dolandırıcılık gibi hileli davranışlardan zarar görme riski ortadan kalkıyor. Yeni uygulama ile birlikte bloke, çek ve benzeri masraflarla karşılaşılmadan satış işlemleri gerçekleştiriliyor.

Kaynak: https://basin.adalet.gov.tr/adalet-bakani-gul-arac-satislarinda-guvenli-odeme-zorunlu-hale-getirildi

HABERİ PAYLAŞIN
HABERİ YAZDIRIN