Özgün Law Firm

Özgün Law Firm

AMME ALACAKLARININ TAHSİLİNDE GECİKME ZAMMI VE TECİL FAİZİ ORANI DEĞİŞTİ

AMME ALACAKLARININ TAHSİLİNDE GECİKME ZAMMI VE TECİL FAİZİ ORANI DEĞİŞTİ

 

14.11.2023 tarihinde Resmî Gazete'de "6183 Sayılı Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanunun 51 inci Maddesinin Birinci Fıkrasında Yer Alan Gecikme Zammı Oranının, Her Ay İçin Ayrı Ayrı Uygulanmak Üzere %3,5 Olarak Belirlenmesi Hakkında Karar (Karar Sayısı: 7782)" yayımlanmıştır.

Düzenleme ile 6183 sayılı Amme Alacaklarının Tahsili Usulü Hakkında Kanunun 51’inci maddesinin birinci fıkrasında yer alan gecikme zammı oranının %3,5 olarak belirlenmesine karar verilmiştir. Bu oran her ay için ayrı ayrı uygulanacaktır.

Aynı tarihli Resmî Gazete’de "Tahsilat Genel Tebliği (Seri: C Sıra No:7)" de yayımlanmıştır.

6183 sayılı Kanunun 48’inci maddesine istinaden bu Tebliğin yayımı tarihinden itibaren yapılacak müracaatlara dayanılarak tecil edilen amme alacaklarına yıllık %36 oranında tecil faizi uygulanması kararlaştırılmıştır.

Tebliğin yayım tarihinden önceki müracaatlara ilişkin tecil edilecek amme alacakları ve tebliğin yayım tarihinden önce tecil edilmiş ve şartlarına uygun olarak ödenmekte olunan amme alacaklarına ise eski tecil faiz oranı uygulanacaktır.

Tebliğ yayım tarihinden önce tecili kabul edilmiş amme alacaklarına ilişkin yeni talepler ile geçerli yeni bir tecil yapılması halinde ise, tebliğin yayım tarihine kadarki taksitlere eski tecil faiz oranı uygulanacaktır. Tebliğ yayım tarihinden sonra ödenmesi gereken taksitler bakımından ise yeni oran olan %36 tecil faiz oranı uygulanacaktır.

Kaynak: https://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2023/11/20231114.pdf

HABERİ PAYLAŞIN
HABERİ YAZDIRIN