Özgün Law Firm

Özgün Law Firm

ALMAN SAVCILAR, ESKİ SCHAEFFLER CEOSUNU RÜŞVET İDDİALARI YÜZÜNDEN SORGUYA ÇEKTİ

ALMAN SAVCILAR, ESKİ SCHAEFFLER CEOSUNU RÜŞVET İDDİALARI YÜZÜNDEN SORGUYA ÇEKTİ

Alman savcı rüşvet, güven ihlali ve vergi kaçakçılığı iddiaları üzerine araba parça üreticisi Schaeffler’ın 8 eski çalışanına yönelik bir soruşturma başlattı.

Almanya’nın Wuerzburg şehrindeki savcılığın Salı günü Reuters’a verdiği demece göre iddiaların Türkiye’nin de dahil olduğu 2004 ve 2011 tarihleri arasındaki anlaşmalarla bağlantısı bulunuyor. 

İddialara ilişkin daha ayrıntılı bilgi mevcut değildi ve Alman hukuki davalarında standart uygulamaya paralel olarak hiç kimsenin adı verilmedi.

Ancak, Alman rüzgar türbin üreticisi Sevion, 2013 yılında Schaeffler’dan ayrılıp 2015’in sonlarına doğru Senvion’a katılan eski Scheaffler genel müdürü Juergen Geissinger hakkında soruşturma başlatıldığını söyledi.

Senvion Cuma günü Frankfurt borsasında piyasaya çıkmaya hazırlanıyor.

Geissinger Reuters tarafından yapılan soruşturmaya cevap olarak yaptığı açıklamada iddiaların Schaeffler tarafından incelendiğini ve savcılığın açtığı soruşturmayı en kısa zamanda kapatmasını beklediğini söyledi.

Geissinger fazla detay vermeden 2011 uygunluk raporunun bir parçası olarak gerekli önlemlerin alındığını söyledi.

Senvion’un sahibi Centerbridge, Geissinger’ın Schaeffler’ın eski CEO’su olarak yükümlülüklerini yerine getirmemesinin bir göstergesi olmadığını söyledi. ‘’Yetkililerin ön soruşturmayı vaktinde kapatmalarını bekliyoruz’’ dedi.

Senvio ve Centerbrige borsa listeleri planları hakkında yorum yapmaktan kaçındı ama anlaşmaya yakın olan 3 kişi, Senvion’un %46’lık hissenin henüz satışa sunulan miktara ulaşmadığını söyledi.

Centerbridge eskiden Repower olarak bilenen Senvion’u geçen sene Suzlon Energy’den satın aldı.

Tahsisli satışta yeni hisseler sunulmamakla birlikte, Senvion’un uzun vadede büyük rüzgar santrali projesi için ortak finansmana ihtiyacı olması halinde sermaye artırımı yapması adına borsa listeleri uygun bir yol olarak görülebilir. ($1=0.9018 euro) (Haber: Arno Schuetze, Alevander Huebner ve Sabine Wollrab;     Düzenleme: Alexander Smith)

 

Kaynak: http://www.reuters.com/article/schaeffler-corruption-investigation-idUSL5N16N2D8

HABERİ PAYLAŞIN
HABERİ YAZDIRIN